SIRKKARESEPTIT

Jaana-open Sirkka-nuudeliwokki

Reseptin laatinut: Jaana Kallioniemi

Ainekset:

  • 150 g keitettyjä kotisirkkoja
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 250 g wokki-vihanneksia (esim. thai)
  • 100-150 g nuudeleita
  • korianteria

Valmistus:

  1. Keitä pakastettuja sirkkoja 10 minuuttia ja valuta ne.
  2. Paista sirkkoja öljyssä muutama minuutti ja lisää soijakastike, chilikastike ja raastettu inkivääri. Kypsennä muutama minuutti.
  3. Lisää wokkivihannekset pannulle ja kuumenna niin, että ne sulavat.
  4. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valutetut nuudelit pannulle.
  5. Sekoita kaikki aineet hyvin ja maista. Lisää kastikkeita makusi mukaan.
  6. Ripottele valmiin wokin päälle tuoretta korianteria.

Siikosen poikien sirkkatesti

Mitä tiedät kotisirkoista?


Sirittävätkö kaikki sirkat?

a) kaikki, joilla on hyvä olla
b) naaraat, jotka haluavat lähelleen uroksen
c) urossirkat

Tee testi

EntoCube
HAMK
Oiva elintarvikevalvonta
LUKE