SIRKKARESEPTIT

Jaana-open sirkka-ruisnäkkäri

Reseptin laatinut: Jaana Kallioniemi

Ainekset:

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl kuivattuja sirkkoja
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä

Valmistus:

  1. Rouhi kuivatut sirkat hienommaksi esim. puunuijalla painelemalla.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vesi ja öljy.
  3. Anna taikinan turvota 5-10 minuuttia.
  4. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Leikkaa näkkileitä paloiksi ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.
  6. Tarkkaile, ettei näkkäri pala reunoilta. Anna näkkärin jäähtyä ja kuivahtaa rapeaksi.

Siikosen poikien sirkkatesti

Mitä tiedät kotisirkoista?


Sirittävätkö kaikki sirkat?

a) kaikki, joilla on hyvä olla
b) naaraat, jotka haluavat lähelleen uroksen
c) urossirkat

Tee testi

EntoCube
HAMK
Oiva elintarvikevalvonta
LUKE