SIRKKARESEPTIT

Sirkka-riisimurosuklaa

Reseptin laatinut: Kirsi Siikonen

Ainekset:

  • 350 g riisimuroja
  • 60 g kuivattuja kotisirkkoja
  • 400 g tomusokeria
  • 125 g kaakaojauhetta
  • 500 g kookosrasvaa
  • 200 g valkoista suklaata

Valmistus:

Sekoita isossa kulhossa riisimurot, tomusokeri, kaakaojauhe ja 50 g sirkkoja keskenään. Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sekoita sula kookosrasva kuivien aineiden joukkoon. Levitä seos nopeasti pellille leivinpaperin päälle. Sulata valkoinen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä sula suklaa koristeraidoiksi sirkkasuklaan päälle. Lisää loput kuivatut sirkat päälle koristeeksi. Anna suklaan jäähtyä viileässä. Paloittele kovettunut suklaa veitsellä tai taitellen.

Siikosen poikien sirkkatesti

Mitä tiedät kotisirkoista?


Sirittävätkö kaikki sirkat?

a) kaikki, joilla on hyvä olla
b) naaraat, jotka haluavat lähelleen uroksen
c) urossirkat

Tee testi

EntoCube
HAMK
Oiva elintarvikevalvonta
LUKE