SIRKKARESEPTIT

Sirkkamuru-risotto

Reseptin laatinut: Kirsi Siikonen

Ainekset:

  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 1 kasvisliemifondi
  • 250 g sirkkamurua
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 0,5 tl sitruunapippuria
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 pss herne-maissi-paprikaa

Tarjoiluun:
juustoraastetta

Valmistus:

  1. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sitä öljyssä kattilan pohjalla.
  2. Lisää riisit kuullottumaan hetkeksi.
  3. Lisää kattilaan puolet valkoviinistä, kiehuva vesi ja kasvisliemifondi.
  4. Anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Sekoita sirkkamuruun mausteet ja vesi. Lisää seos kattilaan.
  6. Lisää myös loppu valkoviini, vihannessekoitus ja tarvittaessa 1 dl vettä.
  7. Anna kiehua vielä 10 minuuttia.
  8. Ripottele päälle juustoraastetta ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Siikosen poikien sirkkatesti

Mitä tiedät kotisirkoista?


Sirittävätkö kaikki sirkat?

a) kaikki, joilla on hyvä olla
b) naaraat, jotka haluavat lähelleen uroksen
c) urossirkat

Tee testi

EntoCube
HAMK
Oiva elintarvikevalvonta
LUKE