SIRKKARESEPTIT

Sirkkasuklaakaurakeksit

Reseptin laatinut: Niina Mäkelä

Ainekset:

  • 3,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl kuivattuja ja murskattuja kotisirkkoja
  • 1 dl sulaa rasvaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 kpl muna

Valmistus:

  1. Murskaa sirkat.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Rouhi suklaa paloiksi ja sekoita se kuiviin aineisiin.
  4. Lisää joukkoon rasva ja kananmuna.
  5. Sekoita nopeasti taikinan aineet keskenään.
  6. Tee leivinpaperille pieniä kekoja, muista jättää leviämistila.
  7. Paista uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.

Siikosen poikien sirkkatesti

Mitä tiedät kotisirkoista?


Sirittävätkö kaikki sirkat?

a) kaikki, joilla on hyvä olla
b) naaraat, jotka haluavat lähelleen uroksen
c) urossirkat

Tee testi

EntoCube
HAMK
Oiva elintarvikevalvonta
LUKE